ÇERÇEVE YAPILARIN DOĞRUSAL OLMAYAN ANALİZİ

İzlence Formu

Ders Adı ÇERÇEVE YAPILARIN DOĞRUSAL OLMAYAN ANALİZİ Kod ISMU7050
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ERDEM DAMCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yapıların gerçeğe yakın davranışlarını inceleyebilmek için geliştirilen hesap yöntemlerinin teorik altyapısının verilmesi ve bilgisayar yazılımları ile bu tür analizleri yapabilme becerisinin öğrenciye kazandırılması amaçlamaktadır.

İçerik

Çerçeve yapıların ikinci mertebe etkiler göz önüne alınarak analizi. Geometrik doğrusal olmayan davranışın ve malzemenin doğrusal olmayan davranışının yapı davranışına etkilerinin incelenmesi. P-Δ, P-δ etkilerinin ele alınması. Malzeme davranışı ve moment-eğrilik ilişkisi. Yığılı ve yayılı plastisite kavramları kullanılarak farklı analiz yöntemleri ile yapı davranışının irdelenmesi. Statik itme analizi ile çerçeve yapıların limit yüklerinin ve kapasite eğrilerinin hesabı. Yapı performansının statik itme analiz yöntemi ile belirlenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, tartışma, problem çözme

Kaynaklar

MAJID, K.I., 1972, Non-Linear Structures, Butterworths, London. CELEP, Z., 2008, Betonarme Taşıyıcı Sistemlerde Doğrusal Olmayan Davranış ve Çözümleme, İhlas Matbaacılık Gazetecilik Yayıncılık Sanayi ve Tic. A.Ş., İstanbul, ISBN: 978-975-295-714-5 Bozorgnia, Y., Bertero, V., 2004, Earthquake Engineering, From Seismology to Performance-Based Engineering, CRC Press, USA, ISBN: 0-8493-1439-9

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024