ULUSLARARASI TELEVİZYON YAYINCILIĞI

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI TELEVİZYON YAYINCILIĞI Kod RATS9013
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. CEYHAN KANDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Uluslararası televizyon yayıcılığı kapsamında AB ülkeleri ve diğer ülkelerle Türk yayın sitemleri karşılaştırılarak, farklı kültürlere sahip bu ülkelerin yayıncılık anlayışı ve hedef kitle üzerindeki beklenti ve hedefleri araştırılacaktır.

İçerik

Bağımsız prodüksiyonlar ve uluslararası televizyon yayıncılığı nasıl yapılanması gerektiğinin sorgulandığı, farklı kültürlerin kitle iletişim araçları yardımıyla yakınlaştırılması politikalarının değerlendirilerek, AB ile entegrasyon süreci içinde Türk yazılı ve görsel medyasının kurumsal olarak nasıl yapılanması gerektiği tartışılarak sorgulanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Teorik ve kuramsal altyapıyı oluşturulduktan sonra , öğrencilerin kişisel performanslarını sergileyecekleri sunumlarla dersin interaktif bir biçimde işlenmesi hedeflenmektedir.

Kaynaklar

İletişim ve Teknoloji Uluslararası Birikim Düzeninde Yeni Medya Politikaları (haluk Geray) Medya ve Kültür ( Nurçay Türkoğlu) Teknoloji ve Televizyon (N. Tülay ޞeker) Televizyonda Özelleşme Avrupa\\\'da Yayıncılığın Değişim Süreci (Cem Pekman) Globalleşme Popüler Kültür ve Medya (Erol Mutlu)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024