TÜRKİYE KÖMÜR YATAKLARI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE KÖMÜR YATAKLARI Kod JJMU7052
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi YAKUP ÇELİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye Kömürlerinin tanımlanması, Türkiye kömür oluşumları, Türkiye kömür havzaları ve Dünya kömür endüstrisi ve teknolojisi hakkında bilgi aktarımının sağlanması; bu dersin ana amacıdır.

İçerik

Türkiye'de kömür aramaları, Türkiye kömür oluşumlarının tanımlanması, Türkiye karbonifer paleocoğrafyası, Türkiye taşkömür yatakları, Türkiye?de kömür içerikli Jura oluşumları, Türkiye Tersiyer paleocoğrafyası, Türkiye Tersiyer kömür havzaları, Türkiye linyit yatakları, Türkiye kömür rezervleri, Türkiye kömürlerinin kalitesi ve ekonomik önemi, Dünya kömür endüstrisi ve Dünya kömür teknolojisi.

Öğretim Yöntemleri

Sunum yolu ile öğretim, tartışma, soru-cevap, dönem ödevi ve grup çalışması.

Kaynaklar

Atabey, E., vd, 2010, Türkiye Linyit Envanteri, Seri No.212, MTA, Ankara. Ünalan, G., 2010, Kömür Jeolojisi, MTA Egitim Serisi No.41, Ankara, 556s. Tuncalı, E., vd.,2002, Türkiye Tersiyer Kömürlerinin Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri, MTA, Ankara. Gökmen, V., vd.,1993, Türkiye Linyit Envanteri, MTA, Ankara. Kural, O. (Editor), 1998. Kömür Özellikleri, Teknolojisi ve Çevre İlişkileri. İTÜ, Maden Fak., Maden Müh. Bölümü, Maslak-İstanbul, 779s.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024