DOĞAL YAPI MALZEMELERİ

İzlence Formu

Ders Adı DOĞAL YAPI MALZEMELERİ Kod JJMU7041
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ATİYE TUĞRUL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Doğal yapı malzemesi olarak kullanılabilecek kayaçları tanıtmak. Kayaçların yapı malzemesi olarak farklı kullanım alanlarını tanıtmak. Doğal yapı malzemeleri için yapılan arazi ve laboratuvar araştırmaları hakkında bilgilendirmek. Taş ocaklarındaki üretim yöntemleri hakkında bilgilendirmek.

İçerik

Doğal yapı malzemelerinin sınıflandırılması, doğal yapı malzemelerinin türleri ve özellikleri (beton agregaları, asfalt agregaları, balast malzemesi, dalga kıranlar, yüzey kaplama taşları, döşeme taşları, dolgu malzemeleri vb.), doğal yapı malzemelerinin kullanım alanları, doğal kaynakların kullanılabilmesi için gerekli koşullar, agregalar ve özellikleri, boyutlandırılmış taşlar ve özellikleri, ocak yerlerinin belirlenmesi, ocak yerlerinde araştırılması gereken unsurlar ve araştırma yöntemleri.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, saha çalışması, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması

Kaynaklar

Onaran, K., 1986, Malzeme Bilimi, Çağlayan Basımevi, 319 s. Kocataşkın, F., 2000, Yapı Malzemesi Bilimi, Birsen Yayınevi,132s. Callister, W. D., 1994, Materials Science and Engineering, An Introduction, John Wiley and Sons, Inc., New York, 811p. Van Vlack, L. H., 1964, Elements of Materials Science, An Introductory Text for Engineering students, Addison-Wesley Publishing co. Inc., USA. Ugural, A.C., 1991, Mechanics of Materials, McGraw-Hill, Inc., New York, 441p.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024