BİYOSTRATİGRAFİDE KAVRAM VE YÖNTEMLER

İzlence Formu

Ders Adı BİYOSTRATİGRAFİDE KAVRAM VE YÖNTEMLER Kod JJMU7006
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi TÜLAY KÖKSOY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fosilli tabakaların içerdiği belirli fosillerle (zon fosilleri) gruplanması, zonlanması ve biyozonlara ayrılması, karşılaştırılmasında gözönünde tutulan temel kurallar ve bunların açıklanması uygulanmasıdır.

İçerik

Biyostratigrafi birimlerinin tanımı ve kullanımı; Biyostratigrafi birim sınırları ve adlanması; Biyostratigrafi birimlerinin çeşitleri ve örnekler; Biyostratigrafik dikme kesitler ve jeolojik zaman kavramı; Biyostratigrafik korelasyon ve yöntemi; Biyostratigrafi haritaları; Biyostratigrafik özelliklerle palebiyolojik ortamlar; Fosillerde sistematik;Paleontolojik verilerin jeolojik ve biyolojik özelliklere göre sınıflanması; Paleontolojik verilerin morfolojik ve evrimsel serileri; Doğada ilk canlı organizmadan günümüze organizma gruplarının jeolojik zamanda önemi.

Öğretim Yöntemleri

Power point sunum ve anlatım, Koleksiyon örnekler, ödev çalışması.

Kaynaklar

Biyostratigrafi, C. Sayar,1992, İTÜ yayını sayı:1484 Biostratigraphy, eq.ccu.edu.tw Geological Time & Paleobiology Timely fossils,2006- European Geosciences Union The PPDM, 2003-Biostratigraphy Initiative British Geological Survey Classical Biostratigraphy,Cambridge University Pres.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024