ENDÜSTRİDE PSİKOLOJİK ÇEVRE FAKTÖRLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ENDÜSTRİDE PSİKOLOJİK ÇEVRE FAKTÖRLERİ Kod PSKL4041
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. PINAR ÜNSAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilerin bir örgütsel ortam içinde çalışanların psikolojik sağlıklarını etkileyebilecek kavramlarla ilgili bilgi edinmelerini ve farkındalık kazanmalarını sağlamaktır.

İçerik

Bu ders endüstri örgüt psikoloğunun örgütler içerisinde çalışırken hassasiyet göstermeleri gereken psikolojik ortamla ilgili faktörleri, bu faktörlerle ilişkili çalışan davranışlarını ve örgütsel uygulamaları ele alır. Ele alınan konular örgüt kültürü, iklimi, adalet, güven, çalışanın güçlendirilmesi, çalışan bağlılığı, iş stresi ve iş stresi ile başa çıkmadır.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencilere ders sırasında ele alınan konu Powerpoint sunumları ile anlatılır. Konu anlatımında endüstriden örnekler verilir. Ders sonrasında konu ile ilgili okumaları gereken kaynaklar hakkında bilgiler sağlanır. Öğrencilerin konuları daha iyi kavramaları amacıyla ders sırasında soru sormaları sağlanır ve gerekirse onlardan çeşitli sorulara cevaplar vermeleri istenir.

Kaynaklar

1- Telman, N. & Ünsal, P. (2004). Çalışan Memnuniyeti. Epsilon, İstanbul. 2- Ünsal, P. (2004). Örgütsel ortamlarda güven algısı. Türk Psikoloji Yazıları, 7, 23-48. 3- Aycan, Z. (2000). Türkiye?de Yönetim, Liderlik ve İnsan Kaynakları Uygulamaları. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları. 4- Tevrüz, S. (1998). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi II. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları. 5- Keser, A., Yılmaz, G., & Yürür, S. (2009). Çalışma Yaşamında Davranış. Kocaeli: Umuttepe Yayın No:25. 6- Çalışma Yaşamında Davranış (2010). Editörler: A. Keser, G. Yılmaz, S. Yürür. İstanbul: Umuttepe Yayınları. 7- Kurumlarda İyilik de Var (2010). Editör: G. İslamoğlu. Ankara: Nobel.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024