ANORMAL DAVRANIŞLAR PSİKOLOJİSİ II

İzlence Formu

Ders Adı ANORMAL DAVRANIŞLAR PSİKOLOJİSİ II Kod PSKL3124
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HANİFE ÖZLEM SERTEL BERK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste öğrenciye farklı zihinsel bozukluk tanı kategorilerinin kriterlerine, etiyolojisine ve tedavisine yönelik kuramsal ve pratik güncel bilgi donanımı kazandırarak öğrencilerin anormal psikolojisine yönelik temel tanım, kavram ve kavramsallaştırmalar açısından sorgulayıcı ve kapsamlı bir bakış açısını yerleştirmeleri amaçlanmaktadır

İçerik

Bu derste DSM-IV’ün 1. ve 2. ekseninde yer alan farklı zihinsel bozukluk tanı kategorileri kapsamlı bir şekilde ele alınacak, bu bozuklukların özellikleri, etiyoloji ve tedavi süreçleri çeşitli vaka örnekleri de değerlendirilerek işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Teorik ve vaka sunumlarına dayalı etkileşimsel anlatım

Kaynaklar

Farklı kaynaklardan derlenerek bu ders için özel olarak hazırlanmış Anormal Davranışlar Psikolojisi ders notları (Ders notları Çantay Fotokopi?den temin edilebilir) ve ders kitabı: 1- Davison, G.C. & Neale, J.M. (1998). Anormal Psikolojisi (Abnormal Psychology).Çev. Ed.:İ.Dağ (2004). Türk Psikologlar Derneği Yayınları-ANKARA. Ek kaynaklar: 2- Oltmanns, T.F., Neale, J.M. & Davison, G.C. (1995). Anormal Davranışlar Psikolojisinde Vaka Çalışmaları (Case Studies in Abnormal Psychology-Fourth Edition). Çev. Ed.:İ.Dağ (2003). Türk Psikologlar Derneği Yayınları-ANKARA. 3- Amerikan Psikiyatri Birliği (2000). Ruhsal Bozuklukların Tanımsal ve Sayısal El Kitabı-Yeniden Gözden Geçirilmiş Tam Metin:DSM-IV-TR-Cilt I ve Cilt 2. Çev. Ed.: E.Köroğlu. (2007). Hekimler Yayın Birliği-ANKARA. 4- Maddux, J.E. & Winstead, B.A. (2005). Psychopathology: Foundation for a Contemporary Understanding.Lawrence Erlbaum Associates, Publishers-Mahwah, New Jersey, London.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024