TÜRKİYE’DE SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE’DE SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI Kod SHAO2015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ABDULHAKİM BEKİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye’de sosyal hizmet mesleğinin bugünkü durumunu tüm sosyal hizmet alanlarında yapılan uygulama örnekleri ile ortaya koymaktır.

İçerik

Birçok insan, doğrudan ya da dolaylı olarak, sosyal hizmet uzmanlarının kararlarından ve eylemlerinden etkilenir. Sosyal hizmet uzmanları mahkemelerde, kliniklerde, hastanelerde, okullarda, iş yerlerinde ve çok sayıdaki özel ve kamusal sosyal kurumda çalışarak, müracaatçılarına, geniş çeşitlilikteki hizmetleri sunarlar. Bir birey, bir aile ya da bir topluluğun üyeleri için yaşam kalitesini artırmak, bütün olarak toplumun sağlığı, mutluluğu ve üretkenliği üzerinde de olumlu etkiler sağlayacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders notu, ders sunumu, ders videosu.

Kaynaklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı vb. uygulamalar. Zastrow, C. (2013). Sosyal Hizmete Giriş. (D. Baran Çiftçi, Dü.), Nika Yayınevi, Ankara Tuncay, T. (2004), Afetlerde Sosyal Hizmet: 1999 Yılı Marmara ve Bolu-Düzce Depremleri Sonrasında Gerçekleştirilen Sosyal Hizmet Uygulamaları, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. Tomanbay, İ. (1999). Sosyal Çalışma Sözlüğü. Ankara. Seyyar, A. ve Genç, Y. (2010). Sosyal Hizmet Terimleri Sözlüğü. Sakarya. Koşar, N. (1992). Sosyal Hizmetlerde Aile ve Çocuk Refahı Alanı: Ankara. Koşar, N. G. (1992). Sosyal Hizmetlerde Aile ve Çocuk Refahı Alanı. Şafak Matbaası. Ankara. İBB, (2007), “İstanbul Sokak Çocukları Rehabilitasyon Modeli Sempozyumu”, İstanbul. Duyan, V. (2010). Sosyal Hizmet: Temelleri, Yaklaşımları, Müdahale Yöntemleri. Ankara: Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Beki, A. (2009), Türkiye’de Sosyal Belediyecilik Uygulamaları, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024