ÖĞRETİM TASARIMINDA GÜNCEL KONULAR

İzlence Formu

Ders Adı ÖĞRETİM TASARIMINDA GÜNCEL KONULAR Kod BOTE4051
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AHMET AĞIR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğretim Tasarımı dersinde çoğunlukla ‘Sistematik Öğretim Tasarımı ve Materyal Geliştirme’ sürecini, teorik olarak işlenmektedir. Öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşacakları vakaları uygulamalı olarak işlemek. Öğrencilerin sürecin her adımını yaparak deneyimlemeleri ve küçük grup çalışması ile bir öğretim tasarımı ürününü oluşturmaları.

İçerik

Öğretim Tasarımı dersinde çoğunlukla Sistematik "Öğretim Tasarımı ve Materyal Geliştirme" teorik olarak işlenmektedir. Ayrıca bu alanda birçok kuram bulunmaktadır. En önemli kuramları öğrencilerin daha geniş bir şekilde öğrenmeleri hedeflenmektedir. Buna ek olarak öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşacakları sorunlar için proje üretmeleri hedeflenmektedir. Öğrenciler sürecin her adımını yaparak-yaşayarak-üreterek deneyimleyeceklerdir. Grup çalışmaları ile bitmiş bir öğretim tasarımı ürününü oluşturacaklardır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, proje geliştirme, örnekler hazırlama, sunum yapma.

Kaynaklar

Öğretim Tasarımı, Seval Fer. Nobel Yayınları Öğretim Tasarımı, Ali Şimşek. Nobel Yayınları. ÖĞRENME TEORİLERİ -Eğitimsel Bir Bakışla- Learning Theories an Educational Perspektive Dale H. SCHUNK, Nobel Yayınları. ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ - Human Learning, Jeanne Ellis ORMROD, Nobel Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024