TÜRKİYE İÇSULARINDAKİ ENDEMİK VE YABANCI BALIK TÜRLERİ

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE İÇSULARINDAKİ ENDEMİK VE YABANCI BALIK TÜRLERİ Kod HIBY9017
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MÜFİT ÖZULUĞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye iç sularında yaşayan endemik ve yabancı balık türlerini tanıtmak ve bu balık türlerinin dağılımları hakkında bilgilendirmek.

İçerik

Endemik, yabancı, istilacı, taşınmış ve bunlar gibi özel terminolojinin tanımları.Türkiye iç sularında yaşayan endemik ve yabancı balık türleri. Bu türlerin ülkemiz sularına giriş yolları. Yabancı balık türlerinin iç sularda yaşayan canlılar üzerine olan etkileri. Endemik balık türlerinin biyolojileri, koruma statüleri ve dağılımları.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, öğrenci katılımlı soru-cevap ve ödev çalışması.

Kaynaklar

Geldiay, R. & S. Balık. 2007. Türkiye Tatlısu Balıkları [Freshwater Fishes in Turkey]. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları, 46, (5. Baskı), Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 532 pp. Kottelat, M. & J. Freyhof. 2007. Handbook of European freshwater fishes. M. Kottelat, Cornol & J. Freyhof, Berlin, 640 pp. Kuru, M. 1980. Türkiye tatlısu balıkları kataloğu [Catalogue of Turkish Freshwater Fishes]. Seri 12, Bölüm 1, Sayı 1., Hacettepe.Üniversitesi. Fen Fakültesi. Yayınları. Yardımcı. Kitaplar Dizisi No. 1, Ankara, 73 pp.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024