DİJİTAL ÖYKÜ ANLATICILIĞI

İzlence Formu

Ders Adı DİJİTAL ÖYKÜ ANLATICILIĞI Kod ENFO9066
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. NEBAHAT ÇOMAK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dijital Öykü Anlatıcılığı, teknolojinin yükselişi ile birlikte deneyimler, bellek ya da kolektif bellek yitirilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla da, öykü modern yaşamla birlikte yitirilmiştir. Oysa ki, öykü kadim kültürlerden itibaren bilgiyi en iyi anlatma biçimidir. Günümüzde, öykünün yerini bilgi almıştır. Öyküler artık, teknolojik iletişim araçları ile anlatılmaktadır. Günümüzde, öykü ya da öykü anlatıcılığı dijitalin en önemli anlatıcıları olmuşlardır.

İçerik

Yazılan ya da yazılmış öykülerin Dijital ortamda yazılmasıdır. Yazılan öyküler 2 ya da 5 dakikalık çekimler yapılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Yazınsal öykülerde ve Dijital öykülerde "21-K" Yöntemi kullanılacaktır.

Kaynaklar

ÇOMAK Akgün Nebahat (1995) Yazının İşlevsel Kullanımı, Der Yayınları, İstanbul. ÇOMAK Akgün Nebahat (2005) "21-K" Yöntemi ve Keloğlan Masalı, II. Uluslar arası İletişim ve Çocuk Kongresi,4-6 Nisan, İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi. ERGİN Muharrem (2009) Dede Korkut Hikayeleri, Boğaziçi Yayınları, İstanbul. ECK Jill (2006) An Analysis of the Effectiveness of Storytelling (Master of Science Degree) The Graduate Schooll, University of Wisconsin, Stout. İNCEOĞLU Yasemin-ÇOMAK Akgün Nebahat (2016) Metin Çözümlemeleri, Ayrıntı Yayınları, İstanbul. ORLANDO Peter (2006) A Godess for Storytelling Creativity and Reading Comprehension. TÜRKÇE Sözlük (2011) Yayına Hazırlayan: Şükrü Haluk Akalın, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara. VAYNERCHUK Gary (2014) Sosyal Medya Çağında Hikaye Anlatmak, Mediacat Yayıncılık, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024