SANAL GERÇEKLİK VE UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı SANAL GERÇEKLİK VE UYGULAMALARI Kod ENFO7068
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İRFAN ŞİMŞEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çok yönlü bir disiplin olarak Enformatik, bir dizi farklı akademik disiplini içinde barındırmaktadır. Sanal Gerçeklik konusu da bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlardır. Bölümün ilkelerinden biri de "Bilişim sektörünün ihtiyacına duyarlılık" olduğu için bu konu bölüme katkı sağlayacaktır.

İçerik

Sanal gerçeklik teknolojisi ile eğitimde öğrencilerin kendilerinin yaşadıkları ortamlarla etkileşimde bulunarak öğrenmelerini en üst düzeye çıkartıp çıkarmadığı, geleceğin eğitim ortamlarını oluşturacak bu teknolojinin her alanda etkin olarak kullanılmasının mümkün olup olmadığı konularını gündeme getirip tartışmaya açmak, ve bu konulara dair yapılmış bilimsel araştırmaları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmektir.

Öğretim Yöntemleri

Konuya dair araştırma ve okuma yapma, İkili ve grup çalışmalarıyla bilgi ve görüş alışverişinde bulunma, proje tabanlı öğrenme

Kaynaklar

Bastiaens, T., Wood, L. C., & Reiners, T. (2014). New landscapes and new eyes: The role of virtual world design for supply chain education. Ubiquitous Learning: An International Journal. Boas, Y. A. G. V. (2013). Overview of virtual reality technologies. In Interactive Multimedia Conference 2013. Freina, L., & Ott, M. (2015). A Literature Review on Immersive Virtual Reality in Education: State Of The Art and Perspectives. Proceedings of eLearning and Software for Education (eLSE)(Bucharest, Romania, April 23--24, 2015).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024