LABORATUVAR GÜVENLİĞİ VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

İzlence Formu

Ders Adı LABORATUVAR GÜVENLİĞİ VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ Kod FEBI7056
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET ATA ALTURFAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Laboratuvarda güvenli, düzgün ve temiz bir şekilde nasıl çalışılabileceğini öğrenciye kavratmak. Bunun yanında laboratuvarda kullanılan aletleri tanımak, laboratuvar içinde ve laboratuvar aletlerinin kullanımı esnasında uyulması gereken güvenlik kurallarını öğrenmek, etiket tehlike sembollerini bilmek, biyolojik, kimyasal ve radyoaktif atıkların imha prensiplerini öğrenmektir.

İçerik

Laboratuvarda kullanılan aletleri tanımak, laboratuvar içinde ve laboratuvar aletlerinin kullanımı esnasında uyulması gereken güvenlik kurallarını öğrenmek, malzeme güvenlik bilgi formlari (msds) ve etiket tehlike sembollerini bilmek, biyolojik, kimyasal ve radyoaktif atıklar ve imha prensiplerini öğrenmek, temel ilk yardım prensiplerini kavramak.

Öğretim Yöntemleri

Öğrenci ile birlikte aktif öğretim.

Kaynaklar

1- CRC Handbook of Laboratory Safety, 5th Edition A. Keith Furr, 2000 2- Tietz Textbook of Clinical Chemistry, Third Sixth Ed. Carl A. Burtis PhD, Edward R. Ashwood, 2008 3- Prudent Practices in the Laboratory: Handling and Management of Chemical Hazards, National Research Council (US) Committee on Prudent Practices in the Laboratory. 2011 4- Handbook of Chemical Health and Safety (Acs Handbooks) Robert J. Alaimo, 2001 5- Hazardous Laboratory Chemicals Disposal Guide, Third Edition Margaret-Ann Armour, 2003

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024