MİKRO İKTİSATTA SEÇİLMİŞ KONULAR

İzlence Formu

Ders Adı MİKRO İKTİSATTA SEÇİLMİŞ KONULAR Kod IZIK4118
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. GELENGÜL KOÇASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mikroiktisatta geleneksel teorik yapı ve yeni yaklaşımlar sentezi ile iktisadi durumları anlama, değerlendirme ve yorumlama becerisi kazanmak, uluslararası literatürdeki yenilikleri ve gelişmeleri öğrenmek.

İçerik

Mikroiktisat teorisinde geleneksel ve yeni yaklaşımlar dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, öğrencinin teorik varsayımları güncel olaylarla bağdaştırmalarına olanak verecek soru-cevap, uygulama, tartışma yöntemleri ile öğrenci merkezli ve aktif bir şekilde işlenmektedir.

Kaynaklar

KOÇASLAN Gelengül, İrrasyonel İktisadi Davranış ve Nörobilimsel Temelleri, KOÇASLAN Gelengül, Risk Altında Karar Almada Neoklasik Ve Alternatif Yaklaşımlar:Kayıplar Alanında Risk Tavırlarına İlişkinDavranışsal Bir Araştırma, Doktora Tezi, MAS COLELL Andreu, WHINSTON Michael D., GREEN Jerry G. , Microeconomic Theory, VON NEUMANN John, MORGENSTERN Oskar, Theory of Games and Economic Behavior, HENDERSON James M. , QUANDT Richard E. , Microeconomic Theory A Mathematical Approach, KREPS David M. , A Course in Microeconomic Theory, HOPE Stephen, Applied Microeconomics, THOMAS L. C. , Games Theory and Applications, İlgili uluslararası makaleler, temel iktisat kitapları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024