YEM MEVZUATI VE KALİTE KONTROLÜ

İzlence Formu

Ders Adı YEM MEVZUATI VE KALİTE KONTROLÜ Kod HBBH9039
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AHMET YAVUZ PEKEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

yem yönetmeliği ile ve yem mevzuatı ve kalite kontrolündeki değişiklikleri öğretmek

İçerik

5996 sayılı veteriner hizmetleri bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan yem yönetmeliği ile ve yem mevzuatı ve kalite kontrolündeki değişiklikler, Ayrıca 5996 yetki kanunu çerçevesinde yem katkı ve premikslerinin üretimi, ithalatı, ihracatı, satışı ve kullanımı hakkındaki 28711 sayılı yönetmelik bağlamındaki hükümler, 5262 sayılı organik tarım kanunu ile ilgili Türk gıda kodeksi organik tarımın esasları ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin kapsamındaki ilkelerin incelenmesi

Öğretim Yöntemleri

Ders, teorik olarak anlatılmaktadır. Teorik derslerde, görsel ders araçları da kullanılmaktadır

Kaynaklar

Ergün, A., Tuncer, Ş.D., Çolpan, İ., Yalçın, S., Yıldız, G., Küçükersan, M.K., Küçükersan, S., Şehu, A. (2007): Yemler , yem hijyeni ve teknolojisi. Ankara. Bakanlık mevzuatları, resmi gazate

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024