PEYZAJ YAPILARI II

İzlence Formu

Ders Adı PEYZAJ YAPILARI II Kod PEMI2038 B
Kredi 1 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Almanca Dersi Veren Prof. Dr. MESUT HASDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, peyzaj mimarlığı için gerekli temel yapısal elemanların planlanması, projelendirilmesi, maliyet analizlerinin yapılması ve uygulanmasına ilişkin bilgilerin verilmesi ve deneyim kazandırılması

İçerik

Tasarımın temel fiziksel elemanlarından yollar,drenaj, tesviye işlemleri , sirkülasyon elemanlarından yaya, bisiklet, motorlu araç sirkülasyonları ve otoparklar ile döşeme, kaplama tipleri, seçimi ve uygulama teknikleri,merdivenler ve duvarlar gibi yapısal elemanların projelendirilme ve yapılmarına ilişkin bilgileri içerir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, Tartışma, Soru-cevap, proje çalışması

Kaynaklar

·Seçkin, Ö.B., 1997: Peyzaj Yapıları II. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 447, İstanbul. ·Seçkin, Ö.B., 2004: Peyzaj Konstrüksiyonu. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 480, İstanbul. ·Uzun, G., 1997: Peyzaj Konstrüksiyonu I. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi, Ders Kitapları Yayın No: 37, Adana. ·Uzun, G., 1997: Peyzaj Konstrüksiyonu II. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi, Ders Kitapları Yayın No: 42, Adana. ·Bell, S., 1997: Design for Outdoor Recreation. Taylor and Francis Book, United Kingdom.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024