UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK Kod ORMU4094
Kredi 4 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi TANER OKAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bir ülkenin gelişmesinde girişimlerin ve girişimcilerin rolü son derece önemlidir. Bu bağlamda Uygulamalı Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır.

İçerik

Ders; girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması ve sunumunu kapsamaktadır. Bu ders KOSGEB Destek Programı Yönetmeliği çerçevesinde uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile eş değer olup dersten başarılı olan öğrencilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Bu belge ile öğrencilere kurmayı planladıkları işler için KOSGEB’den destek sağlanabilecektir

Öğretim Yöntemleri

Sunum Yoluyla Anlatım Grup Aktiviteleri (Reklam Filmi Çekme, Tişört hazırlama, Asansör Sunum Hazırlama)

Kaynaklar

1)Başarılı Bir Şirket İçin Fark Yaratan 10 İnovasyon Şifresi (Tom Kelley-Medicat) 2)İnovasyon Çemberi (Tom Peters) 3)Evden Uzakta Yarat, Her Yerde Kazan (Indra K. Nooyi-Kodus Kitap) 4)Tasarıma Dayalı İnovasyon (James Utterback ve ark.) 5)Girişimcilik Kültürü (Ayşe İrmiş ve ark.) 6)Sivil Toplum, Girişimcilik ve Ekonomik Kalkınma (Hüsnü Kapu) 7)Adım Adım Girişimcilik (Rachelle Thackray) 8)Sosyal Girişimcilik (Burcu Kümbül Güler) 9)Yeni Girişimcilik (Arman Kırım) 10)Girişimcilik:Temel Kavramlar ve Bazı Güncel Konular (Semra Arıkan-Siyasal Kitapevi) 11)Girişimcilik Sürecinde Kadın Girişimcilerin Karşılaştıkları Sorunların Analizi: Kagider Örneği 12)Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi (Orhan Küçük-Seçkin yayıncılık) 13)Girişimciler İçin Kolay ve Hızlı İş Planı Hazırlama (Tufan Karaca-Sinemis Yayınları)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024