AĞAÇ FİZYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı AĞAÇ FİZYOLOJİSİ Kod ORMU2040-B
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÜNAL AKKEMİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Orman mühendislerinin ana görevi, ekosistemin bütünlüğünü bozmadan, sürdürülebilir bir şekilde doğal kaynakları yönetmektir. O nedenle, orman mühendisleri ekosistemi tanımalı ve bu sistem içerisinde gerçekleşen olayları bilmelidir. Oldukça geniş ve karmaşık olan bu sistemin tüm unsurlarını tek bir ders kapsamında öğrenmek olanaklı değildir. Bu bağlamda "Ağaç Fizyolojisi" dersinin amacı, ekosistemi oluşturan odunsu bitkilerin, büyüme, gelişme ve yaşam faaliyetlerinin nasıl gerçekleştiği ve odunsu yapılarının nasıl oluştuğunun öğretilmesidir.

İçerik

Ağaç Fizyolojisi dersi; Genel Botanik dersinde alınan bilgiler üzerine işlenen ve bitkilerin iç yapısını oluşturan elemanların yapmış oldukları hayatsal faaliyetleri içeren bir derstir. Ders kapsamında ağaçların büyüme ve gelişmeleri, suyun alınması, iletilmesi ve dışarı verilmesi, karbonhidratlar, solunum ve fotosentez gibi olaylarla birlkte, hormonlar ve bitki organlarının hareketi konularını kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim

Kaynaklar

Akkemik, Ü. 2010. Ağaç Fizyolojisi Ders Notları, Basılmamış, fotokopiyle çoğaltılmış Kozlowski, T. T., S. G. Pallardy. 1996. Physiology of Woody Plants. Second Edition. Academic Press, San Diego. 411 p. Kozlowski, T. T., S. G. Pallardy. 1997. Growth Control in Woody Plants. Academic Press, San Diego. 641 p. Kramer, P., Kozlowski, 1960. Physiology of Trees. McGraw-Hill, NY.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024