HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI

İzlence Formu

Ders Adı HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI Kod VTRN2100
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TANAY BİLAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Başlıca amaç çiftlik hayvanlarının beslenmesi için gerekli temel bilgiyi vermektir. Bu amaç için; beslenme ve besin maddelerinin sınıflandırılması ve tanımlanması, su, protein, lipit, karbonhidrat ile vitamin ve mineral metabolizmalarının hayvan besleme yönünden değerlendirilmesi, kedi-köpek, kanatlı hayvanlar, besi ve süt sığırları, koyun ve keçi ile at ve domuzların genel beslenme ilkeleri ile beslenme hatalarına bağlı olarak gelişen beslenme hastalıklarının ayrıntılı olarak verilmesi ve bu hayvan türleri için besleme amaçlarına uygun ekonomik diyet hazırlama yöntemleri anlatılmaktadır.

İçerik

Besin maddeleri ve metabolizması ile çeşitli hayvan türlerinin beslenme ilkeleri ile bu hayvanlarda beslenme hatalarına bağlı olarak gelişen hastalıkların oluşum mekanizmaları ve korunma tedbirleri ile hayvan türlerine uygun rasyon veya diyet hazırlama teknikleri hakkında bilgi vermeyi yönelik bir derstir.

Öğretim Yöntemleri

1. Teorik 2. Uygulama

Kaynaklar

1. Hayvan Besleme; (H. Servet ޞenel) 1993 2. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları; (Ahmet Ergün, ޞakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan ޞehu) 2004 3. Animal Nutrition; (McDonald P., Edwards R.A., Greenhalgh J.F.D 4. Basic Animal Nutrition and Feeding; (Church D.C., Pond, W.G.) 5. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi, (Ahmet Ergün, ޞakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan ޞehu) 2002, 6. Yemler ve Teknolojisi; (Behiç Coşkun, Erdoğan ޞeker, Fatma İnal)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024