KANATLI HAYVAN BESLENMESİ

İzlence Formu

Ders Adı KANATLI HAYVAN BESLENMESİ Kod VTRN4176
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TANAY BİLAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Tavuklarda sindirim; yetiştirilme amaçlarına göre beslenme sistemleri ve rasyon hazırlanması; yemden yararlanmayı ve performansı artırmak için yapılan uygulamalar; beslenme hatalarına bağlı hastalıklar.

İçerik

Tavukların sindirim fizyolojisi, yem tüketimi, besin madde ihtiyaçları ile ilgili genel bilgiler. Tavukların (broyler, yumurta tavuğu ve damızlıklar) beslenmesi, besin maddeleri gereksinimleri, bunlara uygun rasyonlarının hazırlanması. Yumurta tavuğu, broylerlerin beslenmeleri için pratik yem hazırlama formulasyonları. Enerji ve besin madde ihtiyaçlarına göre etçi ve yumurtacı tavukların beslenme ilkeleri ve damızlıkların beslenmesi ile yemleme yöntemleri ve beslenme hastalıkları

Öğretim Yöntemleri

Ders, teorik olarak anlatılmaktadır. Teorik derslerde, görsel ders araçları da kullanılmaktadır

Kaynaklar

S. Leeson and J. D. Summers, 2001, Nutrition of the Chicken. Published by University Boks, P.O. Box 1326, Guelph, Ontario, Canada N1H6N8. S. Leeson, G. Diaz and J. D. Summers, 1995, Poultry Metabolic Disorders and Mycotoxins. Published by University Boks, P.O. Box 1326, Guelph, Ontario, Canada N1H6N8. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990: Feeds and Nutrition.Second Edition, The Ensminger Publishing Company, California, USA KICHGESSENER, M. 1996. Tierernahrung. DLG Verlag. Frankfurt Main. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., ÇOLPAN, İ. YALÇIN,S., YILDIZ, G., KÜÇÜKERSAN, M.K., KÜÇÜKERSAN, S., ŞEHU, A. 2006: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Pozitif Matbaa. Ankara KELLEMS, R. O. 2010: Livestock Feeds and Feeding (Sixth Ed.) Pearson Education,Inc;One Lake Street, Uppersaddle river, NJ 07458. CHEEKE, P.R. 2005: Applied Animal Nutrition. Feeds and Feeding (3th ed) Pearson Education,Inc;One Lake Street, Uppersaddle river, NJ 07458.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024