YEM MADDELERİ VE YEM TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı YEM MADDELERİ VE YEM TEKNOLOJİSİ Kod VTRN2022
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TANAY BİLAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders dahilinde öğrencilere; yemin tanımı, yemlerin sınıflandırılması ve tanıtımı yapılarak, kaba yemler, dane yemler, endüstri yan ürünleri, hayvansal kökenli yemler, yağlar, mineral yemler, yem katkı maddeleri ile yem mikrobiyolojisi ve karma yem sanayi ve teknolojileri ayrıntılı olarak incelenmekte ve yemlerin besin madde içeriklerinin belirlenmesinde kullanılan ilgili standartlar, yöntemler ile araç ve gereçler anlatılmaktadır. Ayrıca yemlerin işlenme amaçları uygulanan teknolojik yöntemler ile yem katkı maddeleri, yem hijyeni ve kalite kontrolü hakkında ayrıntılı bilgi aktarımı yapılması hedeflenmektedir.

İçerik

Hayvan beslemede kullanılan yemlerin genel özellikleri ve hayvan türlerindeki kullanım amaçlarını ortaya koymaya yönelik bir derstir. Beraberinde yemleri işleme amacı, yem işlemede uygulanan teknolojik yöntemler, katkı maddeleri ve yem hijyeni hakkında bilgi vermeyi yönelik bir derstir.

Öğretim Yöntemleri

1. Teorik 2. Uygulama

Kaynaklar

1. Hayvan Besleme; (H. Servet ޞenel) 1993 2. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları; (Ahmet Ergün, ޞakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan ޞehu) 2004 3. Animal Nutrition; (McDonald P., Edwards R.A., Greenhalgh J.F.D 4. Basic Animal Nutrition and Feeding; (Church D.C., Pond, W.G.) 5. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi, (Ahmet Ergün, ޞakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan ޞehu) 2002, 6. Yemler ve Teknolojisi; (Behiç Coşkun, Erdoğan ޞeker, Fatma İnal)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024