YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ Kod TURZ3097
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜREL ÇETİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin tanımında hızla gelişen ve bir işletme türü olan yiyecek içecek işletmelerinin turizm endüstrisi içerisindeki konumunu anlatmaktır.

İçerik

Yiyecek içecek işletmelerinin turizm işletmesi olarak faaliyet göstermesi ve önemi vurgulanmakta. İşletme olarak menünün işlevleri, maliyeti ve fiyatlama yöntemleri anlatılır

Öğretim Yöntemleri

Ders ile ilgili kaynaklar öğrenciye önerilir. Teorik bilgiler, sektör uygulamaları ile örnekler verilerek açıklanır. Örnek bir işletmenin öğrencilerin ziyaret etmesi sağlanır. Sektör temsilcisinin derse davet edilmesi sağlanır.

Kaynaklar

AKTAŞ, A.(2011). Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek Ve İçecek Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık. DENİZER, D.(2012). Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları SÖKMEN, A.(2011). Yiyecek İçecek Servisi, Ankara: Detay Yayıncılık. YILMAZ,Y. (2012). Otel ve Yiyecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024