Ders Adı | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ | Kod | TURZ3097 |
Kredi | 3 | AKTS | 4 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. GÜREL ÇETİN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Dersin tanımında hızla gelişen ve bir işletme türü olan yiyecek içecek işletmelerinin turizm endüstrisi içerisindeki konumunu anlatmaktır.
Yiyecek içecek işletmelerinin turizm işletmesi olarak faaliyet göstermesi ve önemi vurgulanmakta. İşletme olarak menünün işlevleri, maliyeti ve fiyatlama yöntemleri anlatılır
Ders ile ilgili kaynaklar öğrenciye önerilir. Teorik bilgiler, sektör uygulamaları ile örnekler verilerek açıklanır. Örnek bir işletmenin öğrencilerin ziyaret etmesi sağlanır. Sektör temsilcisinin derse davet edilmesi sağlanır.
AKTAŞ, A.(2011). Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek Ve İçecek Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık. DENİZER, D.(2012). Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları SÖKMEN, A.(2011). Yiyecek İçecek Servisi, Ankara: Detay Yayıncılık. YILMAZ,Y. (2012). Otel ve Yiyecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık.