BESLENME HASTALIKLARI

İzlence Formu

Ders Adı BESLENME HASTALIKLARI Kod HBBH9057
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜLCAN DEMİREL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilerin değişik hayvan türlerinde (buzağı, sığır, koyun, keçi, kuzu, at, tay, kanatlı, kedi köpek, domuz) besin maddesi eksiklikleri ve yemleme hatalarından oluşan hastalıklarının oluşum mekanizmaları, tedavilerinde beslenme şekilleri hakkında bilgi edinilmesini ve farklı türlerde aynı nedenle ortaya çıkan hastalıkların karşılaştırmasını da yaparak öğretmeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Değişik hayvan türlerinde besin madde eksikliğine ve beslenme şekillerinde yapılan hatalara bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklarının detaylı şekilde ve türler arasındaki farklılıkları karşılaştırma yaparak inceleyen bir derstir.

Öğretim Yöntemleri

1. Teorik 2. Pratik

Kaynaklar

1. Hayvan Besleme; (H. Servet Şenel) 1993 2. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları; (Ahmet Ergün, Şakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan Şehu) 2004 3. Animal Nutrition; (McDonald P., Edwards R.A., Greenhalgh J.F.D 4. Basic Animal Nutrition and Feeding; (Church D.C., Pond, W.G.) 5. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi, (Ahmet Ergün, Şakir D. Tuncer, İrfan Çolpan, Sakine Yalçın, Gültekin Yıldız, M. Kemal Küçükersan, Seher Küçükersan, Adnan Şehu) 2002, 6. Mineral Nutrition of Livestock, 4th Edition; (Neville F. Suttle) 2010 7. İnternet

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024