Ders Adı | YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER | Kod | HBBH9040 |
Kredi | 3 | AKTS | 9 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. GÜLCAN DEMİREL |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bazı yem maddelerinde bulunan ve hayvanların sağlığını ve üretimini etkileyen bu maddeler hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Yemlerde bulunan glikozitler (bitkide siyanür oluşumunu etkileyen faktörler), alkoloidler, fenolik bileşikler (tanenlerin ruminantlar ve monogastrik hayvanlar üzerine etkileri), yağlarda bulunan antinutrisyonel faktörler, nişasta tabiatında olmayan polisakkaritler, antinutrisyonel proteinler, toksik aminoasitler, nitrat ve nitritler, östrojenik etkili maddeler, mineralleri bağlayan maddeler
Ders, teorik olarak anlatılmaktadır. Teorik derslerde, görsel ders araçları da kullanılmaktadır
Ergün, A., Tuncer, Ş.D., Çolpan, İ., Yalçın, S., Yıldız, G., Küçükersan, M.K., Küçükersan, S., Şehu, A. (2007): Yemler , yem hijyeni ve teknolojisi. Ankara.