YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER

İzlence Formu

Ders Adı YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER Kod HBBH9040
Kredi 3 AKTS 9
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜLCAN DEMİREL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bazı yem maddelerinde bulunan ve hayvanların sağlığını ve üretimini etkileyen bu maddeler hakkında öğrencileri bilgilendirmek

İçerik

Yemlerde bulunan glikozitler (bitkide siyanür oluşumunu etkileyen faktörler), alkoloidler, fenolik bileşikler (tanenlerin ruminantlar ve monogastrik hayvanlar üzerine etkileri), yağlarda bulunan antinutrisyonel faktörler, nişasta tabiatında olmayan polisakkaritler, antinutrisyonel proteinler, toksik aminoasitler, nitrat ve nitritler, östrojenik etkili maddeler, mineralleri bağlayan maddeler

Öğretim Yöntemleri

Ders, teorik olarak anlatılmaktadır. Teorik derslerde, görsel ders araçları da kullanılmaktadır

Kaynaklar

Ergün, A., Tuncer, Ş.D., Çolpan, İ., Yalçın, S., Yıldız, G., Küçükersan, M.K., Küçükersan, S., Şehu, A. (2007): Yemler , yem hijyeni ve teknolojisi. Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024