ELEKTRONİK I

İzlence Formu

Ders Adı ELEKTRONİK I Kod ASUB2182
Kredi 5 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SAFFETTİN YILDIRIM
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Temel elektronik devre elemanlarının sembolleriyle öğrenciye tanıtılması, bu devre elemanları ile kurulan devrelerin analizi ve hesaplamalarının yapılması, devrelerin ne işe yaradıklarının verilmesi. Fizik deney düzeneklerinde kullanılan elektronik devrelerin çalışmasını anlaması için gerekli temel bilgilerin verilmesi.

İçerik

Temel elektronik devre elemanlarının ve ölçü aygıtlarının tanıtılması ve kullanımı,Gerilim kaynaklarının tanımı ve AC ve DC devrelerin çalışmasının ve analizinin verilmesi, Yarıiletken devre elemaları diyot ve transistör ile yapılan devrelerin yapmış olduğu görevlerin analiz ve hesaplarının yapılması, İşlemsel güçlendirici devrelerin incelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Öğretmen merkezli yöntem (Tahtada anlatım, Tepegöz ile sunum, Bilgisayarda hazırlanan ders notlarının ekrana verilerek anlatılması), Öğrenci merkezli yöntem (Ders notlarının önceden internet ortamında öğrenciye sunulması ve öğrencini derse hazırlanması, Öğrencinin Laboratuara gelerek deney yapması).

Kaynaklar

Öğretim üyesinin internet ortamına koymuş olduğu ders notları, Laboratuar deney kitabı, Elektronic Devices and Circuit Theory, Robert Boylestad and Louis Nashelsky, Prentice-Hall Internetional Editions Electronic Principles, Albert Paul Malvino, Mc Graw-Hill Edition. Fenciler ve Mühendisler için Elektronik, R.Ralph Benedict, Tercümesi Prof.Dr. Fevzi Köksal. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi. Temel Elektronik, Doç.Dr. M. Sait TÜRKÖZ, Birsen Yayınevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024