LATİNCE GRAMER VIII

İzlence Formu

Ders Adı LATİNCE GRAMER VIII Kod LADE4158
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇİĞDEM DÜRÜŞKEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı örnek metinlerin gramer analizlerini yaparak öğrencilerin bu metinleri anlama ve dilimize kazandırma becerilerini geliştirmektir.

İçerik

Cicero'nun söylevlerinin gramer analizleri, Seneca'nın felsefe konulu eserlerinden seçilmiş örneklerin gramer analizleri.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap.

Kaynaklar

Frederic M. Wheelock, Wheelock's Latin Grammar, 6th edition, HarperCollins, New York, 2000. Paul T. Comeau, Richard A. LaFleur, Workbook for Wheelock's Latin: The Classic Introductory Latin Course Based on Ancient Authors, 3rd edition, HarperCollins, New York, 2000. Sihler, New comparative grammar of Greek and Latin: Handbook on the similarities & differences between Greek & Latin morphology & lexicon through an account of their prehistory, 1995. Cicero, In Catilinam 1-4. Pro Murena. Pro Sulla. Pro Flacco, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1976. Seneca, Moral Essays: De Consolatione ad Marciam. De Vita Beata. De Otio. De Tranquillitate Animi. De Brevitate Vitae. De Consolatione ad Polybium. De Consolatione ad Helviam, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1932.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024