ROMA EDEBİYATI SEMİNERİ I

İzlence Formu

Ders Adı ROMA EDEBİYATI SEMİNERİ I Kod LADE3015
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BENGÜ CENNET COŞKUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı Yunan ve Roma edebiyat tarihinde yer alan mühim konuların derinlemesine öğrenilmesi ve grup halinde çalışmanın, akademik bir sunum hazırlamanın inceliklerinin kavranmasıdır.

İçerik

Bu derste sınıftaki tüm öğrenciler eşit olarak gruplara ayrılır ve Yunan-Roma edebiyatından belirli eserlerden konular alarak, bu konularda derinlemesine inceleme yapmaları beklenir. Ardından konu sırasına göre her grup felsefi, edebi ve tarihi açıdan aldığı konuyu değerlendiren, görsellerle pekiştirilmiş bir sunum yapar.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, ödev sunumu ve soru-cevap.

Kaynaklar

Ovid, Metamorphoses, Books 1-8, Translated by Frank J. Miller, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1916. Ovid, Metamorphoses, Books 9-15, Translated by Frank J. Miller Revised by G. P. Goold, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1916. Virgil, Eclogues. Georgics. Aeneid, Books 1-6 Revised Edition, Translated by H. Rushton Fairclough Revised by G. P. Goold, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1916. Virgil, Aeneid Books 7-12, Appendix Vergiliana, Edited and Translated by H. R. Fairclough Revised by G. P. Goold, Harvard University Press, Loeb Classical Library, 1918. Norman Austin, Meaning and Being in Myth, Pennsylvania State University Press, University Park, PA, 1990. W. Y. Sellar, The Roman Poets of the Augustan Age: Virgil, Biblo and Tannen, New York, 1965.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024