PROJE IV

İzlence Formu

Ders Adı PROJE IV Kod PEMI3048 B GRUBU
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 6 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ALEV PERİHAN GÜRBEY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Peyzaj Mimarlığının çalışma alanlarından biri olan kıyı alanlarında park düzenlemesi, peyzaj planlama ve tasarım ilkeleri hakkında bilgi vermektir.

İçerik

GİRİŞ (PARK TANIMI, TÜRLERİ, TASARIM İLKELERİ) KIYI MEKANI TANIMI KIYI DOLGU ALANI TANIMI KIYI VE REKREASYON KIYI PARKLARI TASARIM İLKELERİ KIYI DÜZENLEMELERİNDE KULLANILABİLECEK MATERYALLER ● Yapısal Materyaller (Doğal taşlar ve prekast elemanlar) ● Bitkisel Materyaller (İthal ve yerli türler) KIYI PARKLARINDAN PEYZAJ TASARIM ÖRNEKLERİ ve UYGULAMASI ● Arazinin Görülmesi ● Sörvey – Analiz Planı (Kesit içeren) ● Alan Kullanım Planı ● Tasarım Planı (Kesit içeren) ● Uygulama Planı (Kesit içeren) -Sert Yapı Uygulama Planı -Bitkisel Uygulama Planı ● Aplikasyon Planı ● Sulama ve Aydınlatma Planı ● Detay Paftaları

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar, projeksiyon aleti, örnek ödev ve maketler.

Kaynaklar

● Öğretim üyesine ait ders notları ● ALTINÇEKİÇ, H., ALTINÇEKİÇ, S., 2002, Yeşil Alanlar ve Doğa-İnsan İlişkisindeki Önemi. Popüler Bilim Dergisi, Yıl:9, Sayı:98, 2002. ● UZUN, G., 1999: Peyzaj Konstrüksiyonu. Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 125, Ofset Atölyesi, Adana. ● UZUN, G., 1996: Yapı Materyalleri. Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 148, Ofset Atölyesi, Adana ● BAKAN, K. ve KONUK, G., 1987: Türkiye’de Kentsel Dış Mekanların Düzenlenmesi. TÜBİTAK Yapı Araştırma Enstitüsü Yayın No: 115, TÜBİTAK Matbaası, Ankara. ● GÜNDÜZ, O., 1985: Çevre Düzenleme Çalışmaları Tasarım Süreci. ● AKDOĞAN, G., 1984: Doğa Düzenleme Ders Notları. Y.T.Ü. Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Baskı İşliği, İstanbul. ● GÜLEZ, S., 1983. Kıyısal Alanların Rekreasyonel ve Turistik Yönden Planlanmasında Yeni Bir Yaklaşım, Trabzon.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024