PROJE II

İzlence Formu

Ders Adı PROJE II Kod PEMI2003 B GRUBU
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 6 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi HANDE SANEM ÇINAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Peyzaj Mimarlığının çalışma alanlarından biri olan toplu konut alanlarında peyzaj planlama ve tasarım ilkeleri ile yüksek yoğunluklu konut alanlarında kullanıcı gereksinimlerine uygun peyzaj düzenleme kriterleri hakkında bilgi vermektir.

İçerik

Konut – Toplu Konut Kavramları ve Oluşum Nedenleri Ülkemizde Toplu Konut Sunum Modelleri ve Toplu Konut İle İlgili Yasal Çerçeve Konut Alanları Planlamasında Kullanılan Temel Kavramlar Toplu Konut Alanlarında Açık ve Yeşil Alan Kavramları, Normlar Açık – Yeşil Alanlarda Kalite Kriterleri Toplu Konut Alanlarında İnsan Çevre Etkileşimi Ülkemizden ve Dünyadan Toplu Konut Alanı Örnekleri 1/1000 ve 1/500 Ölçekte Sörvey Çalışmalarının Yapılması Peyzaj Tasarım Alternatiflerinin Geliştirilerek Alan Kullanım Planının Hazırlanması 1/500 ve 1/200 Ölçeklerde Peyzaj Uygulama Projelerinin Yapılması Bitkisel Tasarım ve Kent Mobilyaları Projelerinin Hazırlanması 1/50, 1/ 20 ve 1/10 Ölçekte Özgün Detayların Hazırlanması

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, görsel materyal ile anlatım, tartışma, soru-cevap, proje uygulaması, öğrenci sunumu.

Kaynaklar

● Peyzaj Tasarımı, 2007. Yapı Endüstri Merkezi Yayını, 140, İstanbul. ● Türkiye’de Konut Sektörü ve T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Konut Üretimindeki Yeri, 2006. TOKİ Araştırma Dizisi 2, Portakal Basım Matbaacılık, İstanbul. ● Anonim, 2003. Urban Environment Landscape in Korea 1,2,3,4,5. ● Contemporary Japanese Landscape Design II, 1992. Process Architecture Co.Ltd., Tokyo. ● AKDOĞAN, G., 1984: Doğa Düzenleme Ders Notları. Y.T.Ü. Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Baskı İşliği, İstanbul. ● YILDIZCI, A.C., 1982. Kentsel Yeşil Planlaması ve İstanbul Örneği, İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yayınlanmamış Doçentlik Tezi, İSTANBUL. ● Mimari ve Kentsel Çevrede Kalite Araştırmaları Sempozyumu Bildiriler Kitabı, 1995. İTÜ Mimarlık Fakültesi, İstanbul. ● GİRİTLİOĞLU, C., 1991. Şehirsel Mekan Öğeleri ve Tasarımı, İTÜ Mimarlık Fakültesi Baskı Atölyesi, İstanbul. ● ÇETİNER, A., 1991. Şehircilik Çalışmalarında Donatım İlkeleri, İTÜ, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024