MARKA YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı MARKA YÖNETİMİ Kod TUIS4185
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ZEHRA BOZBAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersinin ana amacı, marka yönetimi ile ilgili temel ilkeleri, stratejileri ve teknikleri tanıtmak, marka bileşenlerinin ve etkin marka yönetim sürecinin uygulamalı örneklerle anlaşılmasını sağlamak, değişen rekabet koşullarında marka kararlarının işletmenin pazarlama planları içerisindeki yerini ve önemini göstermek, marka yönetiminde karşılaşılabilecek problemleri irdeleyip tartışmak, öğrencilerin yönetim bakış açısını geliştirmek ve sorunların çözümüne ilişkin sonuç ve tavsiyeler oluşturma yeteneklerini geliştirmektir.

İçerik

Bu ders, marka yönetimi ile ilgili temel ilkeleri, stratejileri ve teknikleri kapsamaktadır. Ders içeriğinde öğrencilerin markanın oluşturulması sürecinde marka yönetimi kararlarını alabileceği örnek bir proje geliştirmesi beklenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, vaka tartışmaları ve sunumlar şeklinde işlenecektir.

Kaynaklar

1. T. Sabri Erdil, Yeşim Uzun, Marka Olmak, Beta Yayınları. 2. Aaker. A, David. Building Strong Brands. New York: The Free Press. 3. Aaker. A, David. Managing Brand Equity. New York: The Free Press 4. Jean Noel Kapferer. Strategic Brand Management. New York: The Free Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024