ULUSLARARASI FİNANS

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI FİNANS Kod INIS4029
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AHMET KEREM ÖZDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders, uluslararası finans teorisini ve gerçek dünyadaki uygulamalarını işletmecilik bakış açısından kavramayı amaçlamaktadır. Finansal açıdan etkili ve güçlü bir işletme yönetimi global döviz, para ve sermaye piyasalarının işleyişinin kavranmasını gerektirir. Bu bağlamda global ekonomide karşılaşılan fiilî ve potansiyel risklerin etkin bir şekilde yönetimi için kullanılan finansal araçlara dâîr temel bilgilerin öğrenilmesi dersin amaçları arasında yer almaktadır.

İçerik

Bu ders, uluslararası finans teorisini ve uygulamalarını ele alır. Bu bağlamda, para ve döviz piyasaları, uluslararası finansal parite ilişkileri, ödemeler dengesi, finansal krizler, alternatif döviz kuru rejimleri ve para politikaları, uluslararası parasal ve finansal sistemin istikrarı ve döviz kuru riskinin yönetiminde kullanılan temel finansal araç ve teknikler dersin ana konularını oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Seminer, anlatım ve sınıf-içi tartışmalar.

Kaynaklar

Fundamentals of Multinational Finance, Michael H. Moffett, Arthur I. Stonehill, David K. Eiteman, Pearson, 5th Edition, 2015. Foundations of Multinational Financial Management, Alan C. Shapiro, Atulya Sarin, 6th Edition, Wiley, 2010. International Financial Management, Jeff Madura, 12th Edition, South-Western College Pub., 2014.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024