VERİ MADENCİLİĞİ VE BİLGİ KEŞFİ

İzlence Formu

Ders Adı VERİ MADENCİLİĞİ VE BİLGİ KEŞFİ Kod TUIS4144
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. UMMAN TUĞBA GÜRSOY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Veri madenciliği teknikleri hakkında öğrenciye bilgi vermek, veri setlerini analiz ederek sonuçlarını yorumlamak temelli bir derstir.

İçerik

İlk haftalarda sınıfta kullanılan tekniklerin teorik kısmı anlatılmaktadır, daha sonra teknikle ilgili uygulama bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

İlk haftalarda sınıfta kullanılan tekniklerin teorik kısmı anlatılmaktadır, daha sonra teknikle ilgili uygulama bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilmektedir.

Kaynaklar

Kitaplar: Uygulamalı Veri Madenciliği: Sektörel Analizler, U. Tuğba Şimşek GÜRSOY, Pegem Akademi Yayıncılık, 2012. Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi, U. Tuğba Şimşek GÜRSOY, Pegem Akademi Yayıncılık, 2009. Veri Madenciliği Yöntemleri, Yalçın Özkan, Papatya Yayıncılık, 2008. Kavram ve Algoritmalarıyla Veri Madenciliği, Papatya Yayıncılık, 2008. Data Mining: Concepts and Techniques, J. Han ve M. Kamber, Morgan Kaufmann Publishers, 2001. Principles of Data Mining, David Hand, Heikki Mannila, Padhraic Smyth, MIT, 2001. Makaleler: Veri Tabanlarında Bilgi Keşfi ve Veri Madenciliği, Haldun Akpınar, İ.Ü. İşletme Fakültesi Dergisi, C:29, S: 1/Nisan 2000, ss: 1-22. Zeki Veri Madenciliği: Ham Veriden Altın Bilgiye Ulaşma Yöntemleri, Ethem Alpaydın, Bilişim 2000 Eğitim Semineri. İş Hayatı Veri Madenciliği ile İstatistik Uygulamalarını Yeniden Keşfediyor, Şule Özmen, http://idari.cu.edu.tr/sempozyum/bil38.htm.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024