VERİ MADENCİLİĞİ VE BİLGİ KEŞFİ

İzlence Formu

Ders Adı VERİ MADENCİLİĞİ VE BİLGİ KEŞFİ Kod INIS4097
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. SEDA TOLUN TAYALI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Veri madenciliği teknikleri hakkında öğrenciye bilgi vermek, veri setlerini analiz ederek sonuçlarını yorumlamak temelli bir derstir.

İçerik

İlk haftalarda sınıfta kullanılan tekniklerin teorik kısmı anlatılmaktadır, daha sonra teknikle ilgili uygulama bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

İlk haftalarda sınıfta kullanılan tekniklerin teorik kısmı sunum ve sınıf tartışmalarıyla anlatılmaktadır, daha sonra teknikle ilgili uygulama bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilmektedir

Kaynaklar

Kitaplar: Data Mining: Concepts and Techniques, J. Han ve M. Kamber, Morgan Kaufmann Publishers, 2001. Principles of Data Mining, David Hand, Heikki Mannila, Padhraic Smyth, MIT, 2001. Uygulamalı Veri Madenciliği: Sektörel Analizler, U. Tuğba Şimşek GÜRSOY, Pegem Akademi Yayıncılık, 2012. Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi, U. Tuğba Şimşek GÜRSOY, Pegem Akademi Yayıncılık, 2009. Veri Madenciliği Yöntemleri, Yalçın Özkan, Papatya Yayıncılık, 2008. Kavram ve Algoritmalarıyla Veri Madenciliği, Papatya Yayıncılık, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024