ÇATI VE TERAS BAHÇELERİ

İzlence Formu

Ders Adı ÇATI VE TERAS BAHÇELERİ Kod PEMI4067
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MERT EKŞİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Peyzaj mimarlığı alanında kullanılacak konstrüksiyon tipleri ve bunları oluşturan materyallerle ilgili detaylı bilgi sahibi olmak ve bu bilgileri uygulama alanında kullanabilmek.

İçerik

Peyzaj Mimarlığı alanında kullanılabilecek konstrüksiyon tipleri ve bu konstrüksiyonlara ait elemanlar bu ders kapsamında incelenmektedir. Aynı zamanda malzeme bilgisi, malzemelerin konstrüksiyon açısından kendi aralarında ve farklı malzemelerle olan uyumu ele alınmakta, birleşim detayları incelenmektedir. Malzemeler arasındaki kullanım kombinasyonlarının geliştirilerek, dış mekan uygulamalarında daha ilginç dizaynların üretilmesi hedeflenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Sunu ile anlatım, Tartışma, Soru-cevap, ödev, arazi çalışması

Kaynaklar

Uzun, G. 1998, “Yapı materyalleri” Çukurova üniversitesi ziraat Fakültesi Ofset Atölyesi Şahin, A. ve Ünal, H.B. 2005. “Yapı Malzeme Bilgisi”, Ege Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları:568,İzmir. Uzun, G. 1994,” Peyzaj Konstrüksiyonunda Yapı Materyalleri” Çukurova üniversitesi ziraat Fakültesi Ofset Atölyesi, Ders Kitabı No: 40. Sauter. D., 2011. Landscape Construction, 3rd edition. Delmar, Clifton Park, N.Y. Dines, N.T., Brown, K.D., 1999. Time-Saver Standards Site Construction Details Manual, McGraw-hill, N.Y.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024