EKONOMİ

İzlence Formu

Ders Adı EKONOMİ Kod PEMI4025
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SULTAN BEKİROĞLU ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders ile ekonomi ile ilgili temel kavramların, ekonomik sistemlerin, ekonomik hayata etki eden koşulların, tüketici davranışlarının, piyasa arz-alep fonksiyonları ile fiyat oluşumunun, kısa ve uzun dönemde maksimizasyonunun, üretim faktörleri piyasası özelliklerinin, makroekonomiye ait bazı kavramların (enflasyon, büyüme-kalkınma, gayrisafi milli gelir-milli gelir, istihdam,... vb) öğretilmesi ve ayrıca kaynak kullanımında (nihai mal, ara mal, hammadde olarak) sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda karar alabilme anlayışının oluşturulması amaçlanmıştır.

İçerik

Ekonomi ile ilgili genel kavramlar, ekonomik sistemler,girişim çeşitleri,ekonomik hayata etki eden koşullar, tüketici davranışları, piyasa talep eğrisi,üretim teorisi, fiyatın oluşumu, faktör piyasası ve makroekonomiye ait genel kavramlar, oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla düz anlatım, tartışma, soru-yanıt ile öğretim.

Kaynaklar

Geray, U., 1998, Ekonomi. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayınları, Rektörlük No. 3870, Fakülte No. 430, İstanbul Ertek, T., 2007, Temel Ekonomi. Yayın No: 1624, İşletme Ekonomi Dizisi:175, Beta Basım Yayım Dağıtım AŞ, İstanbul

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024