İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Kod OREM4044
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYŞE OYA ÖZÇELİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilere işletmelerde insan kaynakları yönetimi ile ilgili ihtiyaç duyacakları teorik bilgileri kazandırmak; örneklerle bu bilgileri yerleştirmek ve geliştirmek; insan kaynakları yönetimi birimlerinde çalışmaya hazır hale getirmek

İçerik

İşletmelerde insan kaynakları yönetimi ile ilgili tüm teorik bilgiler; iş analizi ve iş dizaynı, insan kaynakları planlama, temin ve seçim, eğitim ve geliştirme, performans değerlendirme, kariyer planlama, ücret yönetimi ve iş değerleme.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap

Kaynaklar

Kaynak, T., Adal, Z., Atay, İ., Uyargil, C., Sadullah, Ö., Açar, A.C., Özçelik, O., Dündar, G., Uluhan, R. 2000. İnsan Kaynakları Yönetimi. İÜ İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü Araştırma ve Yardım Vakfı Yayın No: 7. Dönence Basım ve Yayın Hizmetleri, İstanbul. Gülen, İ., Özdönmez, M. 1996. Personel Yönetimi. İÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yayın No: 7. Edebiyat Fakültesi Basımevi, İstanbul. Bilgin, L., Taşçı, D., Kağnıcıoğlu, D., Benligiray, S., Tonus, H.Z. (Editör: Ramazan Geylan) 2004. İnsan Kaynakları Yönetimi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 820. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024