AĞAÇ İŞLEME TEKNİĞİ VE MAKİNALARI

İzlence Formu

Ders Adı AĞAÇ İŞLEME TEKNİĞİ VE MAKİNALARI Kod OREM4061
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. MEHMET ÖZGÜR KUŞÇUOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ağaç malzemede yüzey kalitesini etkileyen faktörler, ağaç işleme makinaları ve kesiciler hakkında bilgi vermek ve ağaç işlemede kullanılan planya ve kalınlık profil ve şekil verme, Delik delme ve yuva açma, Kaplama hazırlama ve birleştirme, Kenar kaplama ve masifleme makinalarını tanıtmak, işleme özellikleri ve çalışma güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak.

İçerik

Ağaç işleme teknikleri, Kesiş teknikleri ile ilgili bilgiler. Ağaç işleme makinalarının seçimi; Ağaç malzemenin işlenmesinde ortaya çıkan hatalar, Ağaç malzemenin işlenmesinde kullanılan makinalar ve özellikleri, Kesme ve ölçülendirme makinaları, Rendeleme makinaları, Profil ve şekil verme makinaları, Tornalama ve delik delme makinaları, Kaplama hazırlama, birleştirme ve presleme, kenar kaplama ve bantlama makinaları, zımpara makinaları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

1. ETTELT, B. (1987): Saegen, Fraesen, Hobeln, Bohren, DRW Verlag Stuttgart. 2. İLHAN, R.; BURDURLU, E.,vd. (1990): Ağaç İşlerinde Kesme Teorisi ve Mobilya Endüstrisi Makinaları, Ankara. 3. KURTOĞLU, A. (2005): Ağaç İşleme Makinaları II ders notları. 4. MAIER, G. (1987): Holzbearbeitungsmaschinen. DRW-Verlag Stuttgart

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024