YÜZEY İŞLEMİ UYGULAMA TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı YÜZEY İŞLEMİ UYGULAMA TEKNİKLERİ Kod OREM4071
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER DİLİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çeşitli uygulama tekniklerinin uygulanmasının tanıtılması, en uygun sistemin seçimi ve uygulama kuralları ve uygulanan mekanların düzenlenmesi, çevreye zarar vermeyen, fire oranı düşük sistemlerin tanınması, yüzey işlemlerinin dayanıklı ve kaliteli olması, hatasız üretimin sağlanması.

İçerik

Yüzey işlemi uygulama tekniklerinin tanımı ve sınıflandırılması, yüzeye temas eden yüzey işlemi uygulama teknikleri (cila topu, fırça, rulo, silindirli vernik sürme makinası), yüzeye temas etmeden yüzey işlemi uygulama tekniklerinden püskürtme yöntemi ve uygulama kuralları, daldırma, perde ve desen baskı yöntemleri, yüzey işlemlerinde ortaya çıkan hatalar, üst yüzey işlemi atölyelerinin kuruluşu ve düzenlenmesi, kabin tipi mobilya üretiminde üst yüzey işlemleri, renklendirme ve lake boyama işlemleri, desen baskı işlemleri, katı kaplama malzemeleri yüzey kaplama işlemleri, pencerelerde yüzey işlemleri, parkelerde yüzey işlemleri, yüzey işlemlerinde çevre zararları ve alınacak önlemler.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

1. KURTOĞLU, A. (2000): Ağaç Malzeme Yüzey İşlemi Ders Kitabı,İSTANBUL 2. KURTOĞLU, A.(2005): Yüzey İşlemi Uygulama Teknikleri Ders Notu 3. STROHHOFER . A 1988 Neuzetliche Oberflaechen behandlung des Holze,ZÜrich. 4. BÖHME (1980): Industriell Oberflachenbehandlung von Plattenförmigen Werkstoffen aus Holz. 5. APEL,K;HANTSCHKE.B, (1982): Oberflaechen behandlung von Holzfenstern DVA Verlag. 6.HAYVARD C.M. 1983.Staining and Polishing, London

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024