BEDEN EĞİTİMİ II

İzlence Formu

Ders Adı BEDEN EĞİTİMİ II Kod ODBE0002
Kredi 1 AKTS 1
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Okutman ORHUN GÜNGÖRDÜ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bireylerin daha sağlıklı ve kaliteli yaşam sürdürebilmeleri için düzenli ve doğru egzersizler yardımıyla, beden ve zihin bütünlüğünü sağlayarak, yeteneklerini geliştirebilmek, doğru egzersiz alışkanlığı kazandırmak, iyi bir duruş ve görünüme sahip olabilmek için hedeflere yönelik programlanan çalışmalardır. Egzersiz ve Spor kavramları arasındaki farklılığı belirterek sağlık için yapılması gereken metod farklılıklarını göstermek ve topluma psikolojik, sosyolojik ve fiziksel yönden sağlıklı bireyler oluşturmak amaçlanmaktadır. Beslenme ve egzersizin bütünlüğü.

İçerik

Bireyin beden sağlığını , ruh sağlığını, beden becerilerini geliştirmeye yönelik, gerektiğinde çevresel koşullara ve katılımcıların özelliklerine göre değiştirilebilen esnek kurallı oyuna, cimnastiğe, spora dönük araştırma ve çalışmaların tümünü kapsayan geniş tabanlı bir etkinliktir.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

Aracı Hikmet. Okullarda Beden Eğitimi. Bağırgan Yayımevi, Ankara 1999 Açıkada, C., Ergen, E., Bilim ve Spor ,1999 Karagözoğlu, Cengiz., Sporda Sosyal Bilimler., Alfa Yayınları. 2000 Üzel, M., Yazıcı, Z., Egzersiz yapan herkes için sağlıklı Fitness, Deomed yayınları, 2001 delavier, F., Antrenman Anatomisi, Diesel Fitness

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024