ETKİLİ İLETİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı ETKİLİ İLETİŞİM Kod OREM4091
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER FATMA GÖKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Etkili iletişim becerilerini tanıyabilme ve bunları beceri olarak edinebilme, iletişimi engelleyen durumları ve iletileri kavrayabilme, iletişimde duyguların rolünü fark edebilme, iletişim çatışmalarının çözüm yollarını kavrayabilme, iletişim becerilerini uygulayabilme.

İçerik

Kişilerarası iletişimin tanımı; iletişim modeli, iletişim unsurları ve özellikleri, etkili dinleme ve geri bildirim, kişilerarası iletişimi engelleyen etkenler (kaynak, kanal, alıcı, vb.), iletişimi kolaylaştıran etkenler, duyguların iletişimde rolü ve kullanılması, iletişimde çatışma ve önlenmesi, öğrenci, öğretmen, veli iletişiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, iletişim uygulamaları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Araştırma, Gösteri, Rol Oynama, Örnek Olay İncelemesi, Grup Tartışması, Soru Cevap, Anlatım

Kaynaklar

Berk, L. E.(1997). Child development (Fourth Ed.). Massachusetts:Allyn and Bacon A Viacom Company. Ergin A. ve Birol, C. (2000). Eğitimde iletişim. Ankara: Anı Yayıncılık. Ergin, H. (2010) Duygusal gelişim. Gelişim psikolojisi, Ergin, H. ve Yıldız, A. (Ed.) Ankara:Nobel Yayıncılık Gordon,T. (2009). Etkili öğretmenlik eğitimi. İstanbul:Profil Yay. Kulaksızoğlu, A. (2003). Kişisel gelişim uygulamaları. Ankara: Nobel Yay. Öğülmüş, S.(2001). Kişilerarası sorun çözme becerileri ve eğitimi. Ankara:Nobel Yay.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024