HALKLA İLİŞKİLER VE ETKİLİ İLETİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı HALKLA İLİŞKİLER VE ETKİLİ İLETİŞİM Kod ORMU2015
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SEÇİL YURDAKUL EROL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin halkla ilişkiler etkinliğini ve temel halkla ilişkiler tekniklerini tanımalarını sağlamak; ormancılık yönetiminde halkla ilişkilerin rolünü aktarmak ve nasıl kullanılacağını öğretmek. İletişim sürecini, iletişimin bileşenlerini, iletişim sürecini öğretmek; kişilerarası iletişim, örgüt iç iletişim ve kitle iletişimine ilişkin bilgi vermek, iletişimi engelleyen unsurlar ve etkili iletişim yöntemleri hakkında bilgi vermek.

İçerik

Halkla ilişkilerin tanımı ve tarihçesi, halkla ilişkilerin ilkeleri, araçları ve halkla ilişkiler kuruluşları ile ormancılık yönetiminde halkla ilişkiler; amaç, hedef kitle ve teknikler. İletişimin tanımı, iletişim, süreci, iletişim çeşitleri, iletişim araçları, iletişimde yaşanan sorunlar ve etkili iletişim için yapılması gerekenler.

Öğretim Yöntemleri

Power Point Sunu, Konu Anlatımı, Proje Hazırlama ve Sunum Yönlendirme ve Yönetme, Örnek Olay İnceleme, Soru-Cevap ve Tartışma

Kaynaklar

Özdönmez, M., Akesen, A., Ekizoğlu, A. 1999. Halkla İlişkiler. İstanbul Üniversitesi Yayın No: 4225. AB Ofset, İstanbul. Kazancı, M. 1997. Kamu ve Özel Sektörde Halkla İlişkiler. Turhan Kitabevi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar: 7, Ankara. Tengilimoğlu, D., Öztürk, Y. 2004. İşletmelerde Halkla İlişkiler. Seçkin Yayıncılık, Ankara. Gürüz, D., Güneri, F.B., Ker, M., Özdemir Yaylacı, G., Karpat, I. 1998. Halkla İlişkiler Yönetimi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yayınları No: 10. Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir. Tortop, N. 1975. Kamu Kuruluşlarında Halkla İlişkiler. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayınları No: 146. Sevinç Matbaası, Ankara. Tortop, N. 1993. Halkla İlişkiler. Yargı Yayınları: 18, Ankara. Gilbert, D. L. 1971. Natural Resources and Public Relations. The Wildlife Society, Washington,USA. Erdönmez, C. 2010. ORMANCILIKTA HALKLA İLİŞKİLER. Yayımlanmamış Ders Notları. Özodaşık, M., 2012. Halkla İlişkiler ve İletişim. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024