FİZİK II

İzlence Formu

Ders Adı FİZİK II Kod ORMU1157
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FEYZA GÜZELÇİMEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Temel fizik kavramlarının ve prensiplerinin öğrenciye detaylı olarak anlatılması. Fizik ve ilgili diğer bilim dallarındaki genel bilgiyi kazandırmak amacı ile pratik yaklaşımların gösterilmesi. Öğrenciye temel doğa yasalarını ve olaylarını gözleyebilecek ve anlayabilecek beceriyi kazandırmak.

İçerik

Elektrik Yükü, Yük Kuantalanması, Yük Korunumu, İletkenler ve Yalıtkanlar, Coulomb Yasası, Üstüste Binme İlkesi, Elektrik Alan, Elektrik Alan Akısı, Gauss Yasası, Elektrik Potansiyel, Eş Potansiyel Yüzeyler, Sığa (Kapasitans), Kapasitör Çeşitleri, Kapasitörde Depolanan Enerji, Dielektrikli Kapasitörler, Elektrik Akımı, Akım Yoğunluğu, Direnç, Özdirenç, Ohm Yasası, Elektrik Devreleri, Elektromotor Kuvvet (emk), Kirchhoff Kuralları, Manyetik alan vektörü, Manyetik Alan Çizgileri.

Öğretim Yöntemleri

Akıllı Tahta ile Sunum Yöntemi ve Tahtada Yazılı Anlatım

Kaynaklar

1. Fiziğin Temelleri Cilt II, David Halliday, Robert Resnick, Çeviri: Cengiz Yalcin, Arkadaş Yayınları 2. Üniversite Fiziği Cilt II, Young and Freedman, Çeviri: Hilmi Ünlü, Ahmet T. Giz, Mahmud Ö. Hortaçsu, Nazmi Postacıoğlu, Selçuk Aktürk, Pearson Education Publishing Ltd. 3. Fen ve Mühendislk için Fizik Cilt II, R. A. Serway, Çeviri Editörü: Kemal Çolakoğlu, Palme Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024