| Ders Adı | APPLICATIONS OF BIOINFORMATICS | Kod | MBGI7004 |
| Kredi | 3 | AKTS | 8 |
| Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
| Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
| Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Dr. Ögr. Üyesi KEMAL ŞANLI |
| Dersin Veriliş Türü | |||
Dersin amacı Moleküler Biyoteknoloji yüksek lisans öğrencilerine biyoinformatiği ve biyoinformatik biliminin biyoteknolojideki potansiyel uygulamalarını tanıtmaktır.
Bu ders Moleküler Biyoteknoloji yüksek lisans öğrencilerine biyoinformatik biliminin moleküler tıp, tarım ve endüstriyel biyoteknolojideki uygulamlaırını öğretmektedir.
- Ders müfredatı ve öğrenme çıktıları öğrencilere anlatılır. - Ders sunumları ve interaktif uygulamalarla etkin eğitim ve öğretim koşulları sağlanır. - Öğrenciler grup proje ödevleri ile ortak çalışma ve işbirliğine teşvik edilirler. - Bilgisayar laboratuvar uygulamlarıyla öğrencilerin biyoinformatik yöntemleri ve uygulamaları hakkında ders süresi içerisinde pratik yapma imkanı bulması sağlanır. - Öğrencilerin modern yöntemlerle yazılım geliştirmeleri ve ortaklaşa çalışmaları sağlanır.
- Unix Kabuk Programlama: https://www.gnu.org/software/bash/ - Python yorumlayıcı: https://www.python.org/ - Jupyter notebook: https://www.jupyter.org/ - R Studio: https://posit.co - Biopython: https://biopython.org - R-Bioconductor: https://www.bioconductor.org - Galaxy: https://usegalaxy.org